Iridium Satellittelefoner

Satellittelefoner med världstäckning

  Summary in English
 

En oberoende lösning i fickformat

Iridium är det enda satellitnätverket för portabel satellitkommunikation med komplett global täckning, även vid polerna!

 

Med satellitsystemet Iridium håller Du kontakt där GSM eller 3G inte når fram. Systemet är primärt utformat för telefoni men har även datamöjlighet. Med Iridium kan Du alltid ringa, oberoende var på jorden Du befinner Dig. Givetvis går det att skicka SMS både från och till Iridium satellittelefoner.

 

Iridium satellittelefoner har producerats i olika modeller sedan slutet av 1990-talet. Den första modellen hette 9500 och efterföljdes av modellerna 9505 och 9505A. Idag tillverkar Iridium modellen 95559575 Extreme och iridium GO!.

 

 

Iridium SBD

Det finns dessutom två olika sorters datamodemstyper. Dels SBD-modem och dels LBT-modem. SBD står för Short Burst Data och använder sig utav små datapaket för att skicka iväg information. LBT står för L-Band Transceiver och är i princip en kopia av den handhållna telefonen Iridium 9555 med den skillnaden att det inte finns någon knappsats eller display.

 

Iridium Pilot

Den fast monterade terminalen heter Iridium Pilot™ och finns i två modeller, en för maritimt bruk och en för land installationer. Den har idag installerats på ett stor antal platser och fartyg över hela världen.

 

 

 

Utrustning och abonnemang

Telemar har ett komplett utbud av lösningar som innefattar abonnemang/kommunikation, satellittelefoner och ett stort tillbehörsprogram.

Utöver de produkter som vi presenterar här finns det en mängd olika andra produkter och tillbehör. Kontakta oss gärna för att beskriva era behov så kan vår kunniga personal hjälpa er att hitta rätt lösning.

 

Hyra av Iridium satellittelefoner

Om Du har behov för en Iridium satellittelefon under kortare tid kan Du hyra en Iridium 9505A/9555/9575 från Telemar. Kontakta oss för prisuppgift och tillgänglighet.

 

Personlig säkerhet

Med Iridium kan Du förbättra Din säkerhet och påkalla hjälp från de områden i Sverige där mobiltelefoni har bristande täckning.
För SOS-samtal från en Iridium-telefon inom Sverige ringer man +46 63 107 112. Samtalet kommer att automatiskt kopplas över till nödnumret 112.

 

Du kan testa din Iridium gratis, när som helst, genom att ringa Iridiums hängivna testnummer:

00-1-480-752-5105

 

Välkommen att kontakta oss för information och offerter
 

 

 

 

  Summary in English

Iridium - satellite phones with global coverage.Iridium

Iridium is the only satellite network with a true global coverage, inclduing the polar regions. Iridium lets you stay in touch where cellular systems are unavailable. In additions to voice calls, Iridum provides SMS to and from the satellite phone.
 

Iridium satellite phones have been available since the 1990s. The latest models are 9555 and 9575 Extreme.
 

Iridium Pilot is a maritime version for fixed mounting onboard merchant vessels, fisihing boats and leisure craft.
 

Telemar provides a full programme of airtime packages, satellite phones and pheripherals.

Welcome to contact us for information and quotations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Contact Us

  Contact Us via e-mail to request more information and quotations